Elérhetőségünk

1042 Bp., Petőfi utca 16.
(OTP-vel szemben)
Telefon: +36 (1) 370-18-99
Mobil:
Email: ujpestvet@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő-Kedd:

Szerda:

Csütörtök-Péntek:

8-18 óráig

8-13 óráig

8-18 óráig

Szombat: 9-12 óráig

aktualitások

2013-08-16

A kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek.

Hőguta akkor történik, ha a termelődő hő mennyiségét a szervezet nem képes leadni. Tünetei: gyors lihegés, tágra nyílt pupillák, a nyál megvastagodása, vörös nyelv, hányás szédelgés, hasmenés, kóma.

Egyre többet hallani a médiákban a szúnyogok által terjesztett bőr és szívférgességről. Hazánkban főleg bőrférget terjesztenek a szúnyogok, de jónéhány esetben találtak már állatorvosok szívféreg fertőzést is.

 

Műtétek

Az Újpestvet Állatorvosi Rendelőben ivarszervi, szülészeti, lágysebészeti és ortopédiai műtéteket is végzünk.

A beavatkozásokat nagyfokú szakértelemmel, orvos és asszisztens csapattal, megfelelő műszerezettséggel végezzük. Az ortopédiai eseteket erre szakosodott sebész látja el.

Az altatás előtt minden esetben alaposan kikérdezzük az állatok tulajdonosát, megbeszéljük a beavatkozás kockázatait,megvizsgáljuk a pácienseket. Kérésre előzetes laborvizsgálatot, szív ultrahang vizsgálatot végzünk. Az altatás során a betegek életfunkcióit monitorizáljuk, az altatást modern intravénás altatószer-kombinációkkal végezzük. Számos kisebb beavatkozáshoz rövid hatású illetve ébreszthető altatás is elegendő.

Az altatott állatokat ébren szeretjük hazaadni. Az ébredést az állatok melegítőpárnán töltik. A beavatkozásokra lehetőleg hozzanak kedvencükkel egy pokrócot, melyen haza tudják vinni.

A műtéti beavatkozásokra mindig éhgyomorra, előzetes időpont egyeztetés után kell jönni (kivétel a sürgős, életmentő beavatkozások), műtéti időpontokat általában délelőttre, esetleg koradélutánra tudunk adni.