Elérhetőségünk

1042 Bp., Petőfi utca 16.
(OTP-vel szemben)
Telefon: +36 (1) 370-18-99
Mobil:
Email: ujpestvet@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő-Kedd:

Szerda:

Csütörtök-Péntek:

8-18 óráig

8-13 óráig

8-18 óráig

Szombat: 9-12 óráig

aktualitások

2013-08-16

A kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek.

Hőguta akkor történik, ha a termelődő hő mennyiségét a szervezet nem képes leadni. Tünetei: gyors lihegés, tágra nyílt pupillák, a nyál megvastagodása, vörös nyelv, hányás szédelgés, hasmenés, kóma.

Egyre többet hallani a médiákban a szúnyogok által terjesztett bőr és szívférgességről. Hazánkban főleg bőrférget terjesztenek a szúnyogok, de jónéhány esetben találtak már állatorvosok szívféreg fertőzést is.

 

Homeopátiás kezelés

A homeopátia alaptétele

az, hogy a hasonlót hasonlóval kell gyógyítani, vagyis az a szer, amely egy meghatározott állapotot, bizonyos tüneteket (úgynevezett gyógyszerkép) tud az egészséges állatban előidézni, az a betegség során kialakuló hasonló tünetek (úgynevezett betegségkép) gyógyítására is alkalmas. Ezt a természeti törvényt az emberekre vonatkozóan Samuel Hahnemann német orvos-gyógyszerész fogalmazta meg 1796-ban. Néhány évvel később szinte egész Európában elterjedt, s a XIX. század elejétől már hazánkban is sikeresen alkalmazták embereken és állatokon egyaránt. A módszer tehát nem új keletű, főleg nem Magyarországon. Legfeljebb csak azért halványult el időnként a fénye, mert a különböző orvosi irányzatok gyakran váltogatták egymást, és hol az egyik, hol a másik módszer került előtérbe.

A homeopátiának, mint „hasonszenvi” gyógymódnak sajátságos törvényei és szabályai vannak. Aki a szereket szakszerűen alkalmazza, képes azokkal gyors, tartós, és mellékhatás-mentes gyógyulást elérni.

A homeopátiás gyógymód

nemcsak a régóta fennálló, krónikus betegségekben alkalmazható, hanem a mindennapok egyszerűbbnek tűnő, heveny megbetegedéseiben is, sérülések jelentkezésekor vagy elsősegélynyújtás esetén.

A homeopátia nem „csodaszer” hanem egy olyan csodálatos módszer, amelynek segítségével 

  • kiszélesíthetjük terápiás lehetőségeinket, és káros mellékhatások, valamint maradványanyagok felhalmozódásának veszélye nélkül 
  • növelhetjük a beteg állat gyógyulási esélyét, 
  • meggyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát
  • és fokozhatjuk annak biztonságát.