Elérhetőségünk

1042 Bp., Petőfi utca 16.
(OTP-vel szemben)
Telefon: +36 (1) 370-18-99
Mobil:
Email: ujpestvet@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő-Kedd:

Szerda:

Csütörtök-Péntek:

8-18 óráig

8-13 óráig

8-18 óráig

Szombat: 9-12 óráig

aktualitások

2013-08-16

A kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek.

Hőguta akkor történik, ha a termelődő hő mennyiségét a szervezet nem képes leadni. Tünetei: gyors lihegés, tágra nyílt pupillák, a nyál megvastagodása, vörös nyelv, hányás szédelgés, hasmenés, kóma.

Egyre többet hallani a médiákban a szúnyogok által terjesztett bőr és szívférgességről. Hazánkban főleg bőrférget terjesztenek a szúnyogok, de jónéhány esetben találtak már állatorvosok szívféreg fertőzést is.

 

Fogászat

Kedvenceink fogazatának ellenőrzése már választáskorban megkezdődik. A kiskutyáknál ellenőrizni kell, hogy a kutya „harapása” megfelelő-e, tejfogai hiánytalanul kibújtak-e. Később az oltások során ellenőrizzük a fogváltást, sikerült-e a tejfogaknak kipotyogni és a maradandó fogaknak kibújni.

Az éves oltások alkalmával, valamint kampányszerűen az őszi és tavaszi fogápolási hetek során díjtalanul megvizsgáljuk kedvence fogazatát, állapotáról a tulajdonost tájékoztatjuk. Érdemes a fogakat rendszeresen ápolni, étkezés után a lepedéket mechanikusan eltávolítani, illetve enzimatikus táplálék kiegészítőket használni.

Az ultrahangos fogkő eltávolítását rendelőnk folyamatosan akciós áron biztosítja, reméljük, hogy megfizethető áron a tulajdonosok szívesen áldoznak kedvenceik fogazatának rendbetételére, egészségük megőrzésére. A fogkő meglazítja a kapcsolatot az íny és a fog között, ez előbb-utóbb foggyökérbetegséghez, tályoghoz, a fog elvesztéséhez vezethet.

Az úgynevezett „rossz” fogak alatt képződött fertőzés, tályog sokszor az orrjárat, a könnycsatorna, az arc és a nyirokcsomók irányába terjed további súlyos állapotot előidézve. Az ilyen fogakat szükséges eltávolítani, a fertőzést és gyulladást szisztémás és helyi gyógyszeres kezeléssel megszűntetni.

Rágcsálók, nyulak fogászati beavatkozását, fogreszelését és foghúzását is vállaljuk, ezeket az állatokat a beavatkozás előtt nem szabad koplaltatni!

Szükség esetén rendelőnkben fogászati röntgent is készítünk meglévő fogak gyökereinek és a fogágy állapotának ellenőrzése céljából, illetve fogcsíra keresés céljából.

A beavatkozásokat bódításban, előzetes időpont egyeztetés után végezzük.